Viata printre campioni!

Prima pagină » Viata printre campioni!

Ies din bucatarie si trebuie sa deschid usa incet, sa nu lovesc din greseala vreun campion ce sade lenes in pragul usii asteptandu-ma. Intotdeuna este unul ce ocupa acel loc. Ma vede, se ridica bucuros si ma urmeaza cu a lui stufoasa coada fluturand-o mandru in sus. Pe scari ne intampina alte doua pisici siberiene ce vocifereaza ferm ca vor ceva bun de mancare, ceva special, din raftul cu recompense daca e posibil, caci stiu ca merita. Doar sunt pisici siberiene campioane, nu?! 🙂 Toate sunt frumoase, unice in felul lor, cuminti si afectuoase. Si! Sa nu uit! CAMPIOANE!

Oficial, in felisa noastra toate siberienele sunt campioane! Toate! Avem o felisa de pisici siberiene campioane! Asta inseamna si ca fiecare siberiana din felisa noastra a fost arbitrata de catre arbitrii internationali experti. Am primit parerea lor avizata si sfaturile, unde a fost cazul, pentru a avea cele mai bune si frumoase linii de pisici siberiene in Nobilissima! Deasemenea fiecare din siberienele Nobilissima a fost macar o data nominalizata la Best in Show, au luat premii Best in Show, Best opposite sex. Avem chiar si un MASTER WCF castigat de felisa noastra, de catre Dolce! Va marturisesc ca sunt mandra si fericita pentru aceasta realizare!

Nu este usor de atins aceasta performanta, necesita multa dedicare, incredere in pisicile pe care le avem. Necesita timp alocat pentru aceste calatorii, cele mai multe la mare distanta. Timp alocat pentru pregatirea pisicilor, curatat, cosmetizat, coafat, in fond este un concurs de frumusete. Pentru o blana in triplu strat ca cea a siberienelor , asta este de multe ori o munca deloc usoara, pe care o realizez acasa in regim propriu. Inclusiv alegerea cazarii pe perioada concursurilor cere meticulozitate. Caci ar fi munca in zadar sa pregatesc blana pisicii timp de 10 zile, ca in primele 10 minute petrecute la cazare sa ma trezesc ca de exemplu Dolce este gri pe unde ar trebui sa fie alb, sau si mai rau, ca a dat de ceva uns cu vaselina si o are acum toata pe frunte!

Siberienele sunt pisici curioase, deschise la a explora tot ce este nou. De aceea calatoriile pentru aceste concursuri sunt o adevarata aventura pentru ele, de care se bucura la maxim verificand totul. Nu lipsesc de la nimic nou ce misca 🙂 In timpul concursurilor uneori devin plictisite daca dureaza prea mult pentru gustul lor, dar niciodata stresate sau agresive. Sunt dornice de jucarii noi, si uneori chiar pozeaza pentru a fi admirate de catre toti. Este o rasa fabuloasa!

Cum se intretine un campion

Fiecare rasa are necesitatile ei specifice. In ceea ce priveste rasa de pisici siberiene, blana lor necesita o atentie constanta, mai ales pentru un exemplar de show. Pieptanat, periat, avut grija sa nu faca galme. Deasemenea hrana este adecvata varstei si bineinteles, aleasa special pentru a mentine blana frumasa si sanatoasa, chiar si in perioada de naparlire. Imbaierea periodica este de un real folos pentru o blana atat de deasa si in triplu strat. Aceasta se realizeaza in cateva etape, adaptate necesitatii fiecarei pisici in parte, in functie de culoarea blanii, de textura ei si de genul pisicii.

Ah, hrana…Cum ar putea sa fie altfel decat demna de campioni? 🙂 Si nu doar hrana, dar si programul fix al orelor de masa este foarte apreciat de catre aceste pisici siberiene campioane! Este un gest de respect reciproc. Ele ne lasa sa dormim toata noaptea si chiar sunt tare cuminti, iar noi la prima ora le dam prima masa umeda din zi! „Adica te lasam sa dormi, dar cand te-ai trezit stii cum vrem sa ne rasplatesti, da?!”

Pisicile noastre siberiene traiesc in casa alaturi de noi, impiedicandu-ne de ele peste tot chiar, ceea ce le intretine un temperament afectuos si foarte conectat cu oamenii. Cu toate acestea le angrenam deseori in anumite jocuri speciale, menite sa le ajute sa se simta foarte in largul lor in timpul competitiilor feline.

Desi este o munca aproape continua mentinerea unei pisici siberiene in conditie excelenta de show, temperamentul specific acestei rase face sa fie o munca atat de placuta! Siberienele sunt spontane, inteligente, haioase, si in fiecare ora ne aduc zambetul pe buze! Cine e mai norocos, noi sau ele? 🙂

Campionii nostri , va saluta:

ICH Master WCF Dolce Gabanna Blue Harmony of Nobilissima

Ch Tosya Marusino Lukoshko of Nobilissima

CH Ustinka Larimur of Nobilissima

CH Nobilissima ADoRe

JCH Waterglints Hermes of Nobilissima

KCH Nobilissima Adonis -( sterilizat- companion fericit)

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie!
Felisa Nobilissima

Descoperă și alte articole

Recenzii

Citeste toate recenziile primite direct pe pagina noastra de facebook

Nobilissima - pisici siberiene din Romania pretutindeni

Ne bucuram sa le putem oferi puilor de pisica siberiana din felisa noastra camine pline de grija si iubire in intreaga lume

De la agitatie urbana, pana la pitorescul peisaj al satelor de munte sau linistea fermecatoare, pisicutele noastre se lasa cucerite de confortul fiecarui camin oriunde s-ar afla. 

Zone in care traiesc pisoi siberieni din felisa noastra pana in prezent:

Elvetia, Franta, Italia, Romania, Suedia

Arad, Cluj, Timisoara, Ilfov, Bucuresti, Iasi, Streaja, Prahova

Pisici siberiene

Social media
Dolce & Uma on Insta
Felisă autorizată și înregistrată

Copyright 2024 | Felisa Nobilissima | Toate drepturile rezervate

Copierea fotografiilor, textelor, video-urilor, gif-urilor, integral sau parțial, afișate într-o formă sau alta, pe actualul website fără permisiune este strict interzisă.

Website îngrijit cu ❤️ de Pavels.ro

error: Content is protected !!