Traditionala sau Neva ?

Prima pagină » Traditionala sau Neva ?
siberiana traditionala neva masquerade

Frumoasa rasa Siberiana poate avea o coloristica variata cu multe nuante. Fara a intra in detalii de genetica felina, merita sa mentionam ca sunt trei pigmenti responsabili de culorile unei pisici. Eumelanina, feomelanina si tricocrom. Acestia ofera varietatea de culori si nuante specifice fiecarei mosteniri genetice in parte.

Siberiana Traditionala

este cea tigrata, cu nuante diverse pe blanite. Rosu, negru, maroniu, crem, albastru, chiar si argintiu sau auriu, se pot regasi in pisica Siberiana Traditionala, dupa cum spuneam anterior, in functie de mostenirea genetica si modul in care se transmite fiecarei pisicute in parte. In special feomelanina este responsabila de ceea ce se numeste paternul tabby pe blanita pisicii Siberiene Traditionale. Siberiana Traditionala poate fi agouti sau non-agouti, respectiv in culoare solida sau intr-unul din paternurile tabby.

Neva Masquerade

Pisica Siberiana Neva Masquerade are in spate o explicatie fascinanta genetica. Gena responsabila de unicitatea culorii blanitei ei este o gena termolabila si intra in categoria genetica colour restriction / restrictie de culoare. Aceasta este si cauza pentru care nuanta blanitei unei Siberiene Neva Masquerade se modifica si se intensifica treptat, odata cu varsta. Deasemenea Siberiana Neva Masquerade va avea intotdeuna ochisorii albastri, datorita genei point.

 

Rase diferite?

Nu! Indiferent in ce Federatie Internationala este inregistrata o Pisica Siberiana, atat cele traditionale cat si cele Neva Masquerade sunt una si aceeasi rasa, de aceea se pot si imperechea intre ele! In sistemul World Cat Federation /WCF in care felisa noastra este inregistrata , pentru ambele varietati de culoare a blanii, exista un singur cod EMS: SIB!

Diferente?

In afara de culoarea blanitei, o alta diferenta poate fi si textura si densitatea blanitei. In liniile din felisa noastra, siberienele traditionale au o blanita mai usor de intretinut, blanita este usor mai lucioasa, repelenta, si de aceea necesita mai putina ingrijire. Pieptanatul blanitei traditionale de 2-3 ori pe saptamana poate fi suficient pentru intretinerea ei in stare perfecta.

In schimb, blanita siberienei Neva Masquerade necesita o atentie zilnica. Avand o densitate mai mare si o textura mai lanoasa este necesar a fi periata zilnic pentru a nu face galme.

Temperamentul ambelor variatiuni de culoare este identic, si deci ambele sunt absolut adorabile, haioase si inteligente!

Tu de care iti doresti?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie!
Felisa Nobilissima

Descoperă și alte articole

Recenzii

Citeste toate recenziile primite direct pe pagina noastra de facebook

Nobilissima - pisici siberiene din Romania pretutindeni

Ne bucuram sa le putem oferi puilor de pisica siberiana din felisa noastra camine pline de grija si iubire in intreaga lume

De la agitatie urbana, pana la pitorescul peisaj al satelor de munte sau linistea fermecatoare, pisicutele noastre se lasa cucerite de confortul fiecarui camin oriunde s-ar afla. 

Zone in care traiesc pisoi siberieni din felisa noastra pana in prezent:

Elvetia, Franta, Italia, Romania, Suedia

Arad, Cluj, Timisoara, Ilfov, Bucuresti, Iasi, Streaja, Prahova

Pisici siberiene

Social media
Dolce & Uma on Insta
Felisă autorizată și înregistrată

Copyright 2024 | Felisa Nobilissima | Toate drepturile rezervate

Copierea fotografiilor, textelor, video-urilor, gif-urilor, integral sau parțial, afișate într-o formă sau alta, pe actualul website fără permisiune este strict interzisă.

Website îngrijit cu ❤️ de Pavels.ro

error: Content is protected !!