Socializarea pisoilor siberieni

Prima pagină » Socializarea pisoilor siberieni

Cui nu ii place o pisica siberiana traditionala sau Neva Masquerade ce este deja invatata sa nu se suie pe perdele, sa isi foloseasca litiera cuminte, sa te la lase sa o perii, o pisica a carei ghierute sa le poti taia fara sa iti lase impresia ca trebuie sa aplici o tactica bine pusa la punct, demna de un adevarat strateg?! Toate acestea inseamna o pisica socializata. Ea este crescuta in sanul familiei, printre oameni, cu multa dedicatie si atentie acordata de catre un crescator responsabil si iubitor de animale. Pentru o astfel de pisica siberiana omul este prietenul cel mai bun, si intelege asta inca din primele saptamani de viata. Omul o mangaie, se joaca cu ea, ii aduce mancare, este bun cu ea. Puiul de pisica invata astfel ca nu are nici un motiv sa se fereasca de oameni. Mai in gluma mai in serios, in casa noastra, cand avem pui mici, mersul nostru este unul taras taras, ne taram picioarele caci ei nu se feresc de noi nici macar pentru a nu ii calca!

Un astfel de pui siberian prinde mai repede incredere in noua sa familie dupa ce pleaca din felisa. Ii va fi usor sa se adapteze la noul spatiu si la noii umani din viata lui. Unei astfel de pisici iti va fi usor sa ii poti acorda un tratament la nevoie, sau sa o toaletezi, sa o cureti, sa ii faci baita, si chiar sa calatoresti cu ea fara sa devina anxioasa sau stresata. Toate acestea sunt posibile datorita unei munci imense si pline de rabdare ale crescatorului. Stiai ca la 5 saptamani este timpul perfect pentru pisoi sa aiba contact prima data cu sunetele si senzatiile oferite de convietuirea cu oamenii? Prima baita, prima joaca pe langa aspirator, zgomotul unei cani electrice in functiune, rasetele din televizor….

Desigur, temperamentul unei pisici difera de la rasa la rasa, dar totusi, sunt doi factori care isi pun amprenta pe parcursul intregii vieti in temperamentul unei pisici, indiferent de rasa careia ii apartine. Unul este factorul genetic. Exista deja studii facute despre transmiterea personalitatii tatalui la puii de pisica. Temperamentul motanilor de reproductie este foarte important si deloc de neglijat atunci cand esti in cautarea unui pui de pisica pentru familia ta. Deseori motanii de reproductie (isi marcheaza teritoriul si devin greu de suportat pentru unii) sunt tinuti izolati complet si se salbaticesc din aceasta cauza. Unui asemenea motan i se asigura cele necesare trupului, dar nu mai are parte de socializarea si afectiunea oamenilor. Deci studiaza bine caracterul tatalui viitorului tau pui! Al doilea factor este cresterea de care are parte in felisa. In mare parte, implica ceea ce am scris mai sus. Pe un fond genetic temperamental bun , o crestere adecvata ii asigura puiului obisnuintele necesare unui trai foarte fericit atat pentru el cat si pentru viitoarea familie. Este foarte probabil ca un astfel de pui sa se adapteze din prima ora in noua lui familie, ceea ce este foarte important si elimina stresurile imense la care poate sa fie supus un pui nesocializat atunci cand este luat de langa mama si fratiorii sai si pus intr-un context nou, care deseori mai implica si deplasarea cu masina cateva ore.

In incheiere va dorim pisoi siberieni socializati, fericiti si foarte iubiti! Pentru exemple de socializari si adaptare a puilor de pisica siberiana traditionala sau Neva Masquerade din felisa noastra va invitam sa ne urmariti si pe pagina felisei noastre Nobilissima Cattery!

https://www.facebook.com/Nobilissima.cattery/

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie!
Felisa Nobilissima

Descoperă și alte articole

Recenzii

Citeste toate recenziile primite direct pe pagina noastra de facebook

Nobilissima - pisici siberiene din Romania pretutindeni

Ne bucuram sa le putem oferi puilor de pisica siberiana din felisa noastra camine pline de grija si iubire in intreaga lume

De la agitatie urbana, pana la pitorescul peisaj al satelor de munte sau linistea fermecatoare, pisicutele noastre se lasa cucerite de confortul fiecarui camin oriunde s-ar afla. 

Zone in care traiesc pisoi siberieni din felisa noastra pana in prezent:

Elvetia, Franta, Italia, Romania, Suedia

Arad, Cluj, Timisoara, Ilfov, Bucuresti, Iasi, Streaja, Prahova

Pisici siberiene

Social media
Dolce & Uma on Insta
Felisă autorizată și înregistrată

Copyright 2024 | Felisa Nobilissima | Toate drepturile rezervate

Copierea fotografiilor, textelor, video-urilor, gif-urilor, integral sau parțial, afișate într-o formă sau alta, pe actualul website fără permisiune este strict interzisă.

Website îngrijit cu ❤️ de Pavels.ro

error: Content is protected !!