Pisica siberiana. Standard. Temperament.

Prima pagină » Pisica siberiana. Standard. Temperament.
Dolce, motan siberian | Felisa Nobilissima

O rasa a carui standard a fost declarat si hotarat relativ curand in comparatie cu alte rase, in 1989, pisica siberiana este totusi cunoscuta inca din vechime in Rusia.  Rasa de pisici siberiene este o combinație fascinantă de frumusețe, inteligență și afecțiune, care le face să fie animale de companie ideale pentru multe familii. Aspectul lor impunător și blana luxuriantă, personalitatea lor echilibrată și jucăușă, precum și toleranța lor crescută la alergeni, sunt doar câteva dintre calitățile care le-au adus popularitate în întreaga lume. Cu îngrijirea adecvată și atenția potrivită, o pisică siberiană poate deveni un companion de nădejde și un prieten de neprețuit pentru întreaga familie.

       STANDARD. Siberiana este o pisica de talie medie spre mare, cu o alura ce inspira o conditie fizica excelenta, robusta, sanatoasa, puternica. Chipul ei are o expresie dulce. Lungimea blanii o incadreaza in categoria par semilung, dar cu o caracteristica speciala. Datorita naturaletii pastrate ale acestei rase, blana reflecta climatul in care aceasta rasa s-a dezvoltat, astfel incat blana este in triplu strat, foarte densa, stratul de deasupra fiind rezistent la apa. In jurul gatului siberiana dezvolta un guler frumos, iar coada ii este foarte stufoasa si ii place sa si-o fluture in vant mai tot timpul. In interiorul urechilor are zulufi de par dragalasi, care o si protejeaza de frig, aceasta rasa rezistand foarte bine la temperaturi joase. Este o rasa care atinge maturitatea fizica la 5 ani, masculii atingand pana la 10-13 kg iar femelele pana la 7 kg, cu aproximatie. Picioarele din spate sunt mai lungi decat cele din fata, ceea ce le ofera calitatea de a sari distante mari in lungime sau inaltime. Sunt foarte agile, flexibile si le place miscarea fizica. Structura osoasa a capului este in forma de trapez cu partea mai mica in jos, iar impresia generala este de rotunjime. 

          TEMPERAMENT. Poate una din cele mai adaptabile rase, pisica siberiana se adapteaza la modificari ale mediului exterior cu usurinta. Pentru cei care calatoresc sau au mai multe locuinte pe parcursul unui an, compania unei siberiene nu va fi dificila. Fiind curioase si inteligente, le place sa descopere impreuna cu stapanul lor locuri si evenimente noi. Pentru ca au incredere in ele, ele sunt curajoase si prietenoase cu persoane noi si cu celelalte animale de companie. Sunt echilibrate si nu le disturba usor cineva calmul interior. Foarte jucause, le place sa sara pe rafturi in inaltime si sa se poata catara pe ansamblurile de catarat. Este cunoscuta ca fiind o rasa haioasa, spontana, si cu un temperament de catelus care te urmeaza peste tot. Sunt afectuoase, dragalase si uneori dramatice. Daca sunt obisnuini de mici de catre crescator, le place apa si imbaierea, iar periajul blanitei este o rutina care este bine sa fie intretinuta zilnic pentru a nu face galme. 

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie!
Felisa Nobilissima

Descoperă și alte articole

Recenzii

Citeste toate recenziile primite direct pe pagina noastra de facebook

Nobilissima - pisici siberiene din Romania pretutindeni

Ne bucuram sa le putem oferi puilor de pisica siberiana din felisa noastra camine pline de grija si iubire in intreaga lume

De la agitatie urbana, pana la pitorescul peisaj al satelor de munte sau linistea fermecatoare, pisicutele noastre se lasa cucerite de confortul fiecarui camin oriunde s-ar afla. 

Zone in care traiesc pisoi siberieni din felisa noastra pana in prezent:

Elvetia, Franta, Italia, Romania, Suedia

Arad, Cluj, Timisoara, Ilfov, Bucuresti, Iasi, Streaja, Prahova

Pisici siberiene

Social media
Dolce & Uma on Insta
Felisă autorizată și înregistrată

Copyright 2024 | Felisa Nobilissima | Toate drepturile rezervate

Copierea fotografiilor, textelor, video-urilor, gif-urilor, integral sau parțial, afișate într-o formă sau alta, pe actualul website fără permisiune este strict interzisă.

Website îngrijit cu ❤️ de Pavels.ro

error: Content is protected !!